• Vorige week maandag is er een zeer waardevolle informatieavond geweest. Een dertigtal ouders was aanwezig tijdens deze avond en die werd als zeer nuttig ervaren door alle aanwezigen.

Hieronder even een korte samenvatting van de avond:

1) De carrouseltraining is nieuw binnen onze vereniging en deze is in het leven geroepen om alle jeugdspelers dezelfde aandacht en trainingen te kunnen geven. Dit ongeacht in welk team de spelers voetballen. Hierdoor kunnen we iedereen dezelfde basis geven en hopen we alle spelers te kunnen laten ontwikkelen.

2) De indelingen van de nieuwe teams zijn ook zeer positief ontvangen, waarbij de lijn die is ingezet duidelijk is voor iedereen. De criteria is en blijft als volgt: 1) leeftijd, 2) Aantallen, 3) individuele kwaliteiten van een speler/speelster.

3) Ook werd er aandacht gevraagd voor al onze jeugdtrainers, jeugdleiders en andere mensen die iedere keer op vrijwillige basis met onze jeugd bezig is, waardoor ze kunnen trainen en voetballen. Dit word vaak als vanzelfsprekend gezien, maar dit is absoluut niet het geval. Iedereen heeft wel zijn/haar werk, eigen gezin en andere verantwoordelijkheden en daarnaast maken ze tijd vrij voor VV Hulshorst om alles zo goed mogelijk te kunnen doen.

4) Coördinatoren binnen onze vereniging zijn zeer belangrijk binnen onze vereniging. Ook zij doen dit allemaal vrijwillig en steken enorm veel tijd en energie in hun taak, zodat alles zo goed mogelijk geregeld word. Het is dus belangrijk om de juiste lijnen te volgen hierin en ze met respect te benaderen, want zij doen alles echt naar eer en geweten om het goed te kunnen regelen voor iedereen. Voor de leeftijdscategorie JO14 t/m JO17-1 = Wouter Vermeulen, JO9 t/m JO12 = Walter Peek, Starters t/m JO8 is Corrine Fafiani. Eindverantwoordelijk is Gerrit Zoet.

5) Voor het eerst is er voor alle keepers binnen onze jeugdopleiding ook daadwerkelijk keeperstraining. Dit word ook door een aantal vrijwilligers gedaan. Hiervoor zijn wij als vereniging enorm dankbaar en blij.

6) We proberen uiteraard om alle spelers en speelsters op zijn/haar eigen niveau te laten spelen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Dit komt door o.a. de leeftijd, maar ook door de aantallen. Dit is dus meestal de reden, dat we spelers niet omhoog of omlaag kunnen doen.

7) Ouders hebben we voor verschillende taken toch echt wel nodig binnen onze vereniging. Dit kan zijn om de tenues te wassen, te rijden, vlaggen, etc. We hopen dus ook echt dat iedereen zijn/haar steentje zou willen bijdragen aan en binnen onze vereniging.

8) Verschillende vrijwilligers zijn ook druk bezig met het onderhoud van het sportpark en alle benodigde materialen om te kunnen trainen en voetballen. Ook hier is aandacht voor geweest en gevraagd om hier dan ook zuinig om te gaan.

Tijdens de rondvraag werd er aandacht gevraagd voor het gedrag van aanwezige ouders, grootouders en andere supporters. En gaf men aan, dat gedragregels zeer wenselijk is op en rond de voetbalvelden. Positieve coaching is uiteraard van harte welkom, maar helaas worden er ook regelmatig andere bewoordingen gebruikt, wat absoluut niet wenselijk is op en rond het sportpark. Al zeker niet bij jeugdwedstrijden. Hier gaan we dus ook echt serieus werk van maken en dit zal dan geplaatst gaan worden op de site, bij de ingang van het sportpark en andere media.

Tot slot werden we bedankt voor de heldere uitleg en werd er unaniem aangegeven, dat we zeker op de goede weg zijn en dat er een duidelijk beleid gehanteerd word en er dus zeker een lijn is binnen de vereniging. We zijn nog in de beginfase en hebben nog een lange weg te gaan, maar met vallen en opstaan zullen we groeien op alle mogelijke manieren. Iedereen die aanwezig was, bedankt en hopelijk tot ziens bij de wedstrijden en/of bij de volgende informatieavond.

Met vriendelijke sportgroeten,

Gerrit Zoet