• Hulshorst heeft door een zakelijke 0 - 4 overwinning op Prins Bernhard uit Uddel de punten meegenomen naar Hulshorst.
  Wat is dan zakelijk zult u zeggen? Gewoon zonder goed en spectaculair te voetballen winnen. En dit ook nog eens op een abominabel slecht veld.

  Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter van Ommen uit Barneveld was Hulshorst de bovenliggende partij.  Toch was het eerste grote gevaar voor het doel van Hulshorst. Een speler van Prins Bernhard kon vrij doorlopen op doelman Remon Vlieger maar de meegelopen Niels Meussen kon nog net via een behoorlijke duw redding brengen. Waar veel scheidsrechters voor een strafschop zouden fluiten zag de scheidsrechter van dienst hier geen strafschop in. Dit was een wake up call voor Hulshorst om toch verder geconcentreerd te zijn. Maar wat ik eerder al aangaf echt goed voetbal was bijna niet mogelijk op dit veld. Een pass over enkele meters kon zomaar door alle hobbels op het veld alle kanten op schieten, daardoor was goed combinatie voetbal bijna niet mogelijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat doelpunt 1 en 2 indirect uit een vrije trap tot stand kwamen. In de 31e min kwam in 2e instantie de bal na een vrije trap bij Brandon Akolade , deze kon met veel kunst en vliegwerk de bal onder controle krijgen en klaarleggen voor aanvoerder Julian Haverkamp. Deze schoot van een meter of 7 de bal onberispelijk achter de vertwijfelde doelman Bronkhorst. Zo maakte de centrale verdediger van Hulshorst zijn 1e treffer van dit jaar. Zoals zo vaak dit jaar zit het venijn in de slotfase van de 1e helft. Waar veel toeschouwers al binnen zaten met de gedachte dat de ruststand 0-1 was kwamen ze bedrogen uit toen ze weer buiten kwamen voor het vervolg van de wedstrijd.  In de 45e min. en de blessuretijd van deze helft werd het namelijk nog 0-2 en 0-3. Brandon Akolade kon een vrije trap nog net doorkoppen zodat de bal voor de voeten viel van Timothy de Haan en deze had geen moeite om een meter van de doellijn de bal binnen te tikken. Het was Jesper den Herder die wederom op aangeven van Brandon Akolade op fraaie wijze de 0-3 en dus ruststand binnenschoot.

  De verbazing was groot bij enkele supporters van Prins Bernhard dat er al een 0-3 stand op het scorebord stond en één van hen vroeg dan ook verbaasd of de stand wel goed stond op het bord? Het was maar goed dat hij gelijk toen de 2e helft was begonnen al buiten was anders was de verbazing nog groter geweest. Het was namelijk wederom Jesper den Herder die de bal pardoes in voeten geschoven kreeg door de doelman Bronkhorst en op fraaie wijze schoot hij de bal van plm. 25 meter in een leeg doel. Na 46 min. stond dus nu naar later bleek ook al de eindstand op het bord. Voor de supporters die door de regen en hagelbuien toch nog iets langer in de kantine waren blijven zitten keken helemaal verbaasd naar het scorebord en sommigen keerden maar weer terug naar de warme kantine.                                          
  Gezien het verloop en kwaliteit van de wedstrijd in deze 2e helft heb ik ze geen ongelijk kunnen geven. Door veel wissels, het weer en het veld werd het er niet beter op. Prins Bernhard was onmachtig en Hulshorst hoefde niet meer zo nodig. Toch kreeg Hulshorst nog een aantal uitgelezen mogelijkheden om de stand verder uit te breiden maar de scherpte ontbrak bij de voorwaartsen van Hulshorst. Ook de keeper van Prins Bernhard vond 4 doelpunten tegen wel genoeg en via enkele fraaie reddingen hield hij Hulshorst van meerdere doelpunten af.  Met deze [zakelijke] overwinning Is Hulshorst nog steeds ongeslagen in deze competitie.                                                                                                                                                                                                                              Aan de kop van de ranglijst is er niets veranderd Hulshorst heeft nog steeds een voorsprong op nummer 2 Veluwse Boys van 8 punten maar met een wedstrijd meer.   
  Met nog 5 wedstrijden te spelen komt het grotere doel en ik benoem het nog maar gewoon, het kampioenschap, weer een stapje dichterbij en dit mogen de mannen van William van den Hul niet meer weggeven.                                                                  

  Volgende week is er i.v.m. de Paasdagen geen programma, op 6 april hervat Hulshorst de competitie met een thuiswedstrijd tegen GVC uit Wageningen, aanvang 14.30 uur.