• Hulshorst heeft in de eerste van de laatste 3 “finale” wedstrijden gedaan wat ze moesten doen namelijk gewoon winnen. In Apeldoorn werd tegen ZVV’56 een zakelijke 0-3 overwinning geboekt. Door deze overwinning kan Hulshorst nog altijd hopen op klasse behoud.

    Op voorhand zou je zeggen dat deze wedstrijd geen probleem mocht vormen voor Hulshorst daar ZVV’56 al gedegradeerd was. Maar ZVV’56 verrastte vriend en vijand de laatste weken met hun uitslagen. Zo werd enkele weken geleden nog de gedoodverfde kampioen Apeldoornse Boys met 2-3 verslagen. Thuis werd er zeer moeizaam met 4-3 gewonnen van deze ploeg, dus helemaal gerust ging Hulshorst niet richting Apeldoorn

    Maar wat is het dan mooi dat je binnen één minuut op een 0-1 voorsprong komt. Aan de linkerkant zetten Ruben van Loo en Marcel ten Have een goede één twee op en laatstgenoemde speler leverde een goede voorzet af. Voordat spits Krijn Eckhardt er wat mee kon doen was het de laatste man van ZVV’56 die de bal pardoes achter zijn eigen doelman kopte. Zo stond Hulshorst met 45 seconden op het bord al op voorsprong. Wat was dat een prachtig steuntje in de rug. Er leek een last van de ruggen van de mannen van Hulshorst af te vallen door deze vroeg goal. Na iets meer de 15 minuten voetballen lag nummer 2 al achter de keeper van ZVV’56. Het was Krijn Eckhardt die een dieptepass van Julian Haverkamp oppikte, de keeper omspeelde en de bal nog net voordat hij over de achterlijn zou verdwijnen binnen kon tikken. De grensrechter stak zijn vlag wel voor buitenspel omhoog maar scheidsrechter Vos uit Arnhem zag het goed en liet nu wel doorgaan waar hij enkele minuten eerder wel floot toen het ook geen buitenspel was en Krijn Eckhardt ook al alleen op de keeper af ging.  Hulshorst voetbalde in deze fase prima met goed combinatie spel en zo nu en dan een splijtende pass van achteruit waar vaak gevaar uit ontstond.  Het was Xander Vis die in de 36e min. de wedstrijd definitief besliste met de mooiste goal van de wedstrijd. Hij kreeg op plm. 20 meter van de goal de bal aangespeeld door Ruben van Loo, draaide zich mooi vrij en met een prachtig schot verdween de bal onhoudbaar voor de keeper boven in de kruising. Zo kon Hulshorst gaan rusten met een riante 0-3 voorsprong.

    Over de 2e helft kan ik heel kort zijn, Hulshorst hoefde niet zo nodig meer en ZVV'56 was niet bij machte het Hulshorst nog moeilijk te maken. Wat je Hulshorst wel kan aanrekenen is dat ze vergaten deze voorsprong verder uit te bouwen en zo te werken aan hun doelsaldo wat aan het eind van de rit ook nog wel eens belangrijk kan zijn. Diverse mogelijkheden, waaronder een één op één van Timothy de Haan met de keeper van ZVV’56, werden om zeep geholpen.  Zo was de ruststand ook de eindstand en werd deze “finale” winnend afgesloten.

    Resten er nog 2 wedstrijden waaronder a.s. zaterdag uit naar Uddel naar plaatselijke voetbalvereniging die Prins Bernhard heet. Ook deze ploeg is reed gedegradeerd maar ook dat zegt niets daar ze dan vrijuit kunnen voetballen. Hulshorst dient daar gewoon te winnen om dan een week later de laatste “finale” te spelen thuis tegen de Veluwse Boys.  Bij winst van beide wedstrijden is Hulshorst altijd nog afhankelijk wat er op de andere velden gebeurd. Maar door deze prima overwinning in Apeldoorn blijft Hulshorst in leven.