• De eerste seizoenshelft zit er bijna op.

  We zijn een heleboel nieuwe zaken opgestart voor en bij onze jeugd.

  De circuittraining loopt en gaat enorm goed. We zien spelers enorm groeien en alle basisvaardigheden worden erin geslepen. Zodat iedere speler en speelster de bal goed kan aannemen, dribbelen, passen, schieten, etc. Vervolgens kunnen we weer een stapje verder en gaan we dus ook het positiespel verder oppakken en trainen. 

  De teams doen het over het algemeen goed en er worden mooie resultaten gehaald. Maar helaas gaat het niet bij alle teams even goed en/of makkelijk. Daar moeten we ook zeker eerlijk in zijn en blijven.

  Bij de JO17-2 is het lastig om alle wedstrijden te kunnen voetballen. Dit heeft verschillende oorzaken. De oorzaken zijn o.a. spelers/speelsters die wel lid zijn, maar niet op komen dagen, geblesseerd zijn of opeens stoppen om verschillende redenen. Dit is uiteraard niet leuk en makkelijk voor de trainer en de spelers/speelsters die er wel altijd zijn. Gelukkig is de saamhorigheid erg groot en is er enorm veel hulp vanuit de andere teams, zoals de 19-1, 17-1 en 15-1. Hierdoor hebben we de winterstop zonder kleerscheuren gehaald, maar moeten we echt enorm goed gaan kijken naar de situatie na de winterstop en hoe we dit kunnen oppakken. Ook de 10-2 heeft het zeker niet makkelijk gehad, maar ook daar zijn de wedstrijden gespeeld en hebben we gelukkig begeleiding gevonden, die hun steentje bijdragen aan het team. En ondanks dat het zeker niet makkelijk is/was voor deze teams, mogen we echt enorm trots zijn met elkaar. 

  Zoals gezegd, hebben we over het algemeen toch een hoop succesverhalen en kunnen we zeggen dat we op alle fronten aan het groeien zijn. Zowel in de sportieve resultaten en de ontwikkeling van de verschillende teams en individuele spelers/speelsters. En dit is uiteraard de doelstelling die we met zijn allen willen en moeten maken.

  Maar nu de winterstop nadert, zijn we ook al begonnen met de eerste stappen richting het nieuwe seizoen. Binnen afzienbare dagen zullen de 1ste gesprekken gaan plaatsvinden met al onze jeugdtrainers en gaan we de afgelopen periode evalueren, vooruit kijken op de 2de seizoenshelft en bespreken de ambities van de diverse trainers en kijken wat en hoe we de verschillende posities kunnen gaan invullen voor het nieuwe seizoen. Welke trainer wil door, wat is zijn/haar ambitie en kunnen wij vanuit de vereniging deze ambitie ook een vervolg geven. 

  Ook gaan we de eerste opzet maken voor de teamindelingen van het seizoen 2023/2024. Het streven is, om de voorlopige selecties eind Maart op papier te hebben staan. Vervolgens gaan we selectietrainingen en wedstrijden plannen. Ten slotte willen we eind April of begin Mei de definitieve teamindelingen gereed hebben.

  Al met al is er dus enorm veel beweging bij de jeugd en gaan we nu al de eerste stappen zetten richting het nieuwe seizoen.

  Het is nog niet zover, maar ik wil bij deze alvast een ieder een fijne winterstop, goede feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2023 toewensen.

  Namens de gehele jeugdafdeling,

   

  Gerrit Zoet

  jeugdzaken@vvhulshorst.nl