• De eerste “finale” van 4 heeft Hulshorst zaterdag afgesloten met een verdienstelijk gelijkspel tegen de nieuwe gedeelde koploper Apeldoornse Boys.

    Om niet te degraderen moest Hulshorst in 1e instantie de laatste 4 wedstrijden winnen. Ondanks het gelijke spel was men toch redelijk tevreden na afloop van deze wedstrijd. Er is toch nog een kleine kans aanwezig dat Hulshorst deze degradatie ontloopt maar dan zullen de resterende 3 wedstrijden absoluut gewonnen moeten worden en zijn ze afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt.

    Hulshorst was er wel degelijk van doordrongen dat ze moesten strijden voor hun laatste kans tegen de mannen uit Apeldoorn in deze inhaalwedstrijd. Ze waren nog nauwelijks begonnen of scheidsrechter Grit, die later nog van zich liet spreken, legde de bal op de stip voor Apeldoornse Boys. De spits van hen werd volgens Grit gemangeld in de zestien. Dit buitenkansje liet Apeldoornse Boys niet ontnemen en met 5 minuten voetbal keek Hulshorst alweer tegen een achterstand aan. Maar binnen 2 minuten stond de stand weer gelijk. De keeper van de Boys riep los en volgens de scheidsrechter mocht dat niet. De toegewezen indirecte vrijetrap werd prachtig binnengeschoten door Erik van Duinen. Dat deze beslissing van de scheidrechter op veel onbegrip stuitte mag duidelijk zijn. Ook iedereen uit Hulshorst begreep deze beslissing niet want er mag er maar 1 los roepen en dat is de keeper van een team. Na dit flitsend begin ontspon zich een mooi voetbal gevecht waar beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Waar men dacht met een 1-1- stand te gaan rusten kwam bedrogen uit. Op slag van rust riep keeper Vlieger van Hulshors ook los en ook nu floot scheidrechter Grit en gaf Apeldoornse Boys op de 3 meter lijn voor het doel een indirecte vrijetrap en deze werd ook onberispelijk ingeschoten.  Vanaf de aftrap werd de bal in het strafschopgebied geschoten van Apeldoornse Boys en in de scrimmage die ontstond kreeg een speler van Apeldoornse Boys volgens de scheidsrechter de bal tegen de hand dus nu strafschop voor Hulshorst. Voor dat deze genomen kon worden moesten de spelers en staf van Apeldoornse Boys eerst tot rust gemaand worden. Toen alles weer rustig was knalde Timothy de Haan de strafschop hard en zuiver in en gingen beiden ploegen rusten met een 2-2 stand op het bord.

    Waarschijnlijk heeft de rapporteur scheidsrechter Grit in de rust duidelijk gemaakt dat het los roepen van de keeper wel degelijk mag want in de 2e helft floot hij hier niet meer voor. De 2e helft stond bol van spanning en diverse kleine incidenten met diverse gele kaarten voor de beide teams en beide coaches. Het venijn zat hem ook nu weer in de staart. In de blessuretijd wilde invaller Xander Visch van ongeveer 11 meter in vrije positie uithalen maar op het moment van schieten werd zijn standbeen volledig onder hem vandaan geschopt en dus een 100% strafschop maar nu wuifde de scheidsrechter het weg, echt onbegrijpelijk en werd Hulshorst de kans ontnomen om de wedstrijd winnend over de streep te trekken.

    Wat ik al eerder aangaf dit gelijkspel betekend nog steeds niet dat Hulshorst gedegradeerd is maar heeft het niet meer in eigen handen. Wel weten ze dat de laatste 3 “finales” absoluut gewonnen moeten worden.  Maar dit besef en met de werklust en inzet wat de ploeg zaterdag op de mat legde moet dat kunnen. A.s. zaterdag moet dat dan gebeuren tijdens de inhaalwedstrijd tegen ZVV’56 ook uit Apeldoorn.