• Hulshorst heeft de lijn die ze enkele weken geleden hebben ingezet doorgetrokken namelijk zeer slecht voetbal op de mat leggen. Waar ze de afgelopen 2 weken nog wegkwamen met de winst, ondanks het slechte spel, werden ze zaterdag met de neus op de feiten gedrukt en verloren ze terecht van SEH uit Heerde.

    Samen met BAS stonden Hulshorst en SEH voorafgaand aan deze wedstrijd gezamenlijk met 14 punten op de 4e plaats. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk , winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen of verliezen en naar beneden kijken om niet bij de onderste 7 terecht te komen. Blijkbaar was dat bij de mannen van Hulshorst nog niet goed doorgedrongen want vanaf het begin van de wedstrijd was het SEH wat de baas was op het veld. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 stond al op het scorebord.  Door slecht ingrijpen van de verdediging stond de kleinste man van het veld , Jochem Tellegen, op een meter of 7 vrij voor keeper Vlieger en deze was kansloos op het harde schot. Je zou denken dat Hulshorst nu wel wakker geschud was maar niets was minder waar. Er werd zonder enige vorm van organisatie gespeeld. Ik heb dan ook in de 1e helft geen enkele goed lopende aanval, laat staan kans, gezien van Hulshorst. Toch kwam Hulshorst nog voor rust op gelijke hoogte. De bal viel via een stuit op de grond, op een arm van een verdediger van SEH en scheidsrechter Wildeboer zag hier een strafschop in voor Hulshorst. De weer fitte en in de basis begonnen Jesper den Herder, later moest hij er wederom met een blessure af, schoot dit buitenkansje keihard binnen. Het was kenmerkend voor Hulshorst dat ze zo aan een doelpunt moesten komen.

    Iedereen verwachte minimaal 1 wissel in de rust bij Hulshorst en wel het inzetten van Julian Haverkamp. Deze kon niet in de basis starten daar hij de gehele week niet kon trainen en dus dan automatisch op de bank terecht komt. Maar de staf van Hulshorst liet de basis elf staan waar menigeen verbaasd over was.  Hulshorst begon nog wel redelijk aan de 2e helft. Een goede voorzet van Ruben van Loo kon net niet binnen gekopt worden door Mel Mijdema. Hiermee was de koek ook op voor Hulshorst. Enkele minuten later kwam SEH via een prachtige aanval, en deze werd even mooi afgerond door Owen Niemeijer, op een 1-2 voorsprong. Met het inbrengen van Julian Haverkamp, Jan van de Brink en Martijn Pater probeerde trainer William van de Hul nog wel het tij te keren maar hiervoor was het te laat. Hulshorst probeerde het wel maar wat ik al eerder aangaf er zat geen enkele lijn, organisatie en overtuiging in de aanvallen van Hulshorst. De verdediging van SEH had een zeer makkelijke middag.

    Hulshorst komt voor de winterstop nog 2 keer in actie en wel eerst uit tegen de Veluwse Boys uit Garderen en Prins Bernhard uit Uddel. Laten dat nu de 2 ploegen zijn die met 1 punt precies onder Hulshorst staan. Ik hoef u dan ook niet het belang van deze wedstrijden aan te geven. Ik hoop ook dat dit bij de spelers van Hulshorst doordringt. Er zal in deze wedstrijden met maximale inzet gespeeld moeten worden anders krijg je het tegen deze ploegen zeer moeilijk en komt de 7 of zelf 8e plaats dicht bij en deze plaatsen geven aan het eind van het seizoen recht op directe degradatie.  Hopelijk zijn de spelers en staf hiervan doordrongen en laten ze het zover niet komen.  A.s. zaterdag moeten er dus punten gepakt worden in Garderen waar Hulshorst om 14.30 uur moeten aantreden. In voorgaande wedstrijden heeft Hulshorst laten zien dat ze het wel kunnen en ik hoop dat ze dat zaterdag weer eens laten zien.