• Hulshorst heeft gedaan wat ze moesten doen namelijk winnen van een laagvlieger en deden ze dan ook ruim. Hulshorst vertrok met een 6-1 overwinning uit Elst {U} waar Oranje Wit dus werd afgestraft. Als Hulshorst alle geboden kansen had benut had de wedstrijd ook zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen.

Het duurde tot de 31e min voordat Hulshorst een van de vele kansen wist te verzilveren. Na een hoekshop van Jesper de Herder werd de kopbal van Bram van Duinen nog gekeerd door de keeper maar de afvallende bal kwam voor de voeten van spits Mel Mijdema en met een droge knal zette hij Hulshorst dan eindelijk op een voorsprong. Enkele minuten daarvoor scoorde Hulshorst eigenlijk al.

Een prachtig afstandschot van Marcel ten Have werd half verwerkt door de keeper van Oranje Wit en met een uiterste poging sloeg hij de bal, die volgens mensen langs de lijn al wel een meter achter de doellijn was, weer het veld in. Iedereen dacht aan een doelpunt maar de grensrechter van de ploeg uit Elst bleef volhouden dat de bal de lijn niet gepasseerd was. Dit was vooral jammer voor de in de 1e helft goed spelende Ten Have. Nadat het eerste spreekwoordelijke schaap over de dam was scoorde Jesper den Herder enkele minuten later de 2-0. Vlak voor rust schoot Mel Mijdema, na een vlot lopende aanval, de bal kiezelhard op de kruising.

De 2e helft was de helft van Brandon Akolade. Deze speler, als hij speelt, is hij  vaak in de punt van de aanval te vinden maar deze keer stond hij centraal op het middenveld geposteerd. De eerste helft was het nog een beetje zoeken en speelde hij wat onwennig maar dat veranderde de 2e helft. Met 3 doelpunten achter elkaar produceerde Brandon een loepzuivere hattrick. Ook stond deze zelfde speler aan de basis van het doelpunt van Oranje Wit. Geheel onnodig hield hij een speler vast in het strafschopgebied en kreeg Oranje Wit geheel terecht een strafschop en zo redden ze nog de eer. Het laatste woord was deze middag net zoals vorige week voor de jeugdspeler en invaller Jordy Bosch. In de slotminuut pikte hij de bal net over de middenlijn op en stormde op de goal af en met een gemikt schot schoot hij nummer 6 voor Hulshorst binnen.

Mijn conclusie van deze middag was dat Hulshorst bij vlagen makkelijk scoort maar vooral dat dit een collectieve overwinning was. Bij een 4-0 voorsprong werd er ruim gewisseld maar hierdoor werd Hulshorst zeker niet zwakker.  Deze “weelde”, dus onderlinge concurrentie, de sterkte en breedte van de groep, maakt Hulshorst alleen maar sterker. Dit kan nog weleens de beslissende factor in de competitie worden. Tevens heeft Hulshorst prima aan hun doelsaldo gewerkt wat ook nog weleens van belang kan zijn, denk ook maar eens aan vorig jaar.

Volgende week mag Hulshorst de eerste helft afsluiten tegen EZC’84 uit Epe. Indien Hulshorst hier ook weer een goed resultaat boekt sluiten ze de 1e helft af als koploper. Dit ook doordat er ploegen tussen staan die nu al 3 wedstrijden minder hebben gespeeld en dus de stand wel een vertekend beeld geeft. Aanvang van de wedstrijd op sportpark De Eendracht is a.s. zaterdag 14.30 uur.

Foto's volgen later