• Binnen onze vereniging gaan we starten met interne scouting van spelers. We hebben een 4-tal mensen gevonden die hieraan invulling willen geven, namelijk:

  Johan Pap - Aanspreekpunt en coördinator

  Paul Evertse - lid

  Wilfred Vlijm - lid

  Martin vd Berg - lid

  Wat is hun taak:

  Zij zullen regelmatig bij trainingen en wedstrijden van onze jeugdteams gaan kijken en in overleg treden met onze diverse trainers. Hierbij gaan ze kijken of een speler/speelster wel genoeg uitdaging heeft. Wanneer dit niet het geval bliijkt te zijn, omdat de speler/speelster het te makkelijk heeft/vind, dan kunnen we kijken in de individuele gevallen of we voor meer uitdaging kunnen zorgen. Dit kan eventueel op verschillende manieren ingevuld worden, namelijk: door de mee te laten trainen met een hogere leeftijdscategorie of door ze de stap defintief te laten zetten. Maar ook kan een speler/speelster het te moeilijk vinden in hun team, waardoor ze tot stilstand komen of overgeslagen worden door hun medespelers. Dan kunnen we kijken of ook daarin wat kunnen betekenen, door ze bijvoorbeeld dispensatie te laten krijgen en in een lager team te laten voetballen.

  Hoe gaat dit in zijn werk:

  1) Ze praten met de desbetreffende trainer

  2) kijken bij trainingen en wedstrijden

  3) geven beoordelingen op een lijst en op een spelersrapport

  4) raporteren dit terug aan hoofd jeugdzaken

  5) die bespreekt dit met de desbetreffende jeugdcoördinator

  6) jeugdcoördinator treed in contact met trainer en desbetreffende spelers/ouders (in deze volgorde)

  7) speler/speelster gaat omhoog (alleen meetrainen of definitief afhankelijk van aantallen) of krijgt dispensatie

  Wat is ons doel:

  Ieder kind plezier laten beleven in het voetballen op zijn/haar niveau. Iedereen die voor prestatie wil gaan, moet dit ook aangeboden kunnen worden. Maar belangrijkste is, dat een speler/speelster zich goed voelt binnen een team en daardoor zichzelf kan ontwikkelen en hierdoor plezier heeft.

  Ook kunnen we met deze informatie veel sneller al beginnen met het selecteren en kijken hoe de teams er het seizoen erop eruit komen te zien. Mede hierdoor kunnen we dan sneller iedereen duidelijkheid verschaffen en wanneer de tijd ervoor beschikbaar is, ook al eerder met de nieuwe teams aan de slag gaan met trainen en oefenwedstrijden.