• Hulshorst wint 1e wedstrijd competitie

  Hulshorst opent seizoen met overwinning.

  Hulshorst boekt in de openingswedstrijd van het seizoen een 3-2 overwinning op BAS uit Biddinghuizen.
  Je hoeft niet altijd goed te voetballen om te winnen. Dit zou een uitspraak van Johan Cruyff kunnen zijn. Deze uitspraak was geheel van toepassing op de winst van Hulshorst deze middag.

  BAS was de ploeg die het veldspel maakte en Hulshorst de ploeg die voetbalde met hun “kont” in de zestien. Het was dan ook niet verwonderlijk dat BAS in de 22e min. op voorsprong kwam. Door slecht uitverdedigen van Hulshorst kwam BAS op voorsprong. Waar doelman Thijs Menges hiervoor enkele zeer knappe reddingen verrichte was hij nu kansloos op de inzet van de aanvaller van BAS.
  Enkele minuten later stond de 1-1 al op het score bord. Een aanval over vele schijven kwam uit bij Ruben van Loo, zijn afgemeten voorzet werd prachtig binnen gewerkt in de korte hoek door spits Brandon Akolade.Het spelbeeld na de treffer werd er niet anders van. BAS was en bleef de voetballende ploeg en Hulshorst moest alle zeilen bij zetten om geen tegentreffer te incasseren. En als ze al een gaatje vonden in de verdediging van Hulshorst stond daar altijd weer de voortreffelijke doelman Menges.

  Na de thee was het toch BAS die in de 62e min. op voorsprong kwam en het leek er op dat BAS na een gemakkelijke en grote overwinning ging uit lopen.
  Niets was minder waar. In de 76e min. zette invaller Bart de Zwaan de turbo aan en ging alleen op de doelman van BAS af. Zijn inzet verdween via het been van de keeper in het zijnet. Uit de verkregen hoekschop scoorde wederom Brandon Akolade, de afgemeten hoekschop van Erik van Duinen werd fraai binnen gekopt door deze jonge spits. Het zou echter nog mooier worden voor Hulshorst. In de 84e min. kon de goed leidende scheidsrechter van de Brug niet anders dan de bal op de stip leggen nadat een verdediger van BAS de bal met de hand beroerde in de zestien.
  Het was voor de koelbloedige Akolade, die de bal opeiste, zijn kans op een hattrick en zo Hulshorst naar de winst schoot.

  De winst was misschien niet terecht maar o zo welkom. Zo werd de slechte voorbereiding met deze winst weggespoeld. Maar er is ook een gezegde dat zegt dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt, dat moeten de mannen en trainer Harold Sneller goed in hun oren knopen, daar het spel zeker nog niet om over naar huis te schrijven was. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar Hatto Heim die ook met een overwinning begonnen, 1-2 winst bij DSV.

  Na 3 mooie jaren te hebben gevoetbald bij Hulshorst nam Niels Meussen afscheid van Hulshorst. Hij gaat emigreren naar Oostenrijk. Met Meussen op de schouders en 3 punten in de tas verliet Hulshorst deze middag het veld.

  Foto's volgen later.