• Waar Hulshorst midweeks op een kletsnatte avond het inhaalduel tegen Prins Bernhard nog met 2-0 in winst had omgezet, verspeelt het in Wageningen tegen de studentenploeg GVC twee kostbare punten. Op de studenten sportcampus, waar geen bestuurskamer en laat staan een bestuur was en waar de scheidsrechter van dienst van Klooster uit Varsseveld zelf maar een plekje moest zoeken om zich om te kleden, speelde Hulshorst teleurstellend doelpuntloos gelijk.

    Zo kent Hulshorst soms hoge pieken en scoren ze makkelijk, denk hierbij aan de 6-1 winst tegen Alexandria. Maar nu lukte het totaal niet, was het spelpeil ver beneden niveau.                                        
    Hulshorst ging op jacht naar een vroeg doelpunt maar 2 uitgelezen kansen waren in deze beginfasen niet besteed aan Timothy de Haan en Mel Mijdema. Dit waren net de 2 spelers die Hulshorst afgelopen dinsdag aan de winst hielpen door toen wel te scoren. Toen speelde De Haan zichzelf prima vrij en schoot de bal kansloos voor de keeper in de verre hoek. Ook mocht Mijdema een strafschop nemen nadat één van de spelers van Prins Bernhard de bal in de 16e met zijn hand wegsloeg. Deze speler kon daarom ook met rood van het veld vertrekken. In het verloop van deze wedstrijd zakte het spelpeil van Hulshorst dusdanig dat de mannen uit Uddel, ondanks het ze met 10 man speelden, de bovenliggende partij was.

    Het niveau van 2e helft dinsdagavond werd doorgetrokken naar de wedstrijd van deze zaterdag. Afgezien van de 2 kansen in de beginfase en enkele afstandsschoten van Jesper den Herder in de 2e helft creëerde Hulshorst helemaal niets en was bij vlagen het veldspel belabberd. Veel balverlies, veel ballen die van de voet sprongen, ga zo maar door. Er werd in mijn ogen soms veel te veel de lange bal gehanteerd en deze ballen waren makkelijk verdedigbaar door GVC. Datzelfde GVC was in de 2e helft nog het dichtst bij een treffer maar de paal bracht redding voor Hulshorst. Dit gelijkspel betekent ook dat Hulshorst nog steeds niet verloren heeft in deze competitie maar als deze lijn doorgetrokken wordt dan…., al met al een wedstrijd om snel te vergeten en met frisse moed weer vooruit te kijken naar volgende week.

    Hulshorst moet de koppositie nu delen met Arnhem Zuid, beiden hebben nu 15 punten maar Hulshorst heeft deze uit 7 wedstrijden behaald en Arnhem Zuid uit 6. Hulshorst zal a.s. zaterdag moeten winnen in de laatste wedstrijd van de 1e periode om het nog spannend te houden. Dit moet dan thuis gebeuren tegen de andere ploeg uit Wageningen, die gewoon Wageningen heet. Als Hulshorst laat zien wat ze wel degelijk in huis hebben en allen weer 100% inzet en mentaliteit toont dan moeten de 3 punten in Hulshorst blijven. Dan kunnen ze het evt. nog spannend maken in deze 1e periode.