• Hulshorst heeft gedaan wat ze moesten doen namelijk winnen van laagvlieger EZC’84 uit Epe. Door een doelpunt in de 63e min. van Brandon Akolade kon Hulshorst met een 0-1 overwinning de punten meenemen richting Hulshorst. Eigenlijk is hiermee het hele verhaal van deze zeer matige wedstrijd verteld.

    Hulshorst begon aan deze wedstrijd met redelijk aantal afwezigen, Jan van den Brink , Marcel ten Have, Jesper den Herder waren en zijn geblesseerd. Sven van Olst geschorst en Krijn Eckhardt kon om privé reden niet aanwezig zijn. Daar stond tegenover dat Brandon Akolade na afwezigheid van een half jaar [ werk in het buitenland] en Ruben van de Berg [ langdurig geblesseerd geweest] weer voor het eerst op de bank zaten.

    EZC’84 startte met een zeer jeugdig basisteam, 6 basis spelers waren 20 jaar of nog jonger. Hulshorst begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in het begin enkele kleine mogelijkheden. Het was eigenlijk wachten, in deze fase, op het eerste doelpunt van Hulshorst. Maar hoe verder de wedstrijd in deze 1e helft  vorderde hoe verder zakte ook het niveau van de wedstrijd , in het bijzonder van Hulshorst.  Het jeugdige EZC’84 maakte het Hulshorst zoals verwacht totaal niet lastig deze 1e helft. Met de stand waar de wedstrijd mee begonnen was gingen beide ploegen ook de kleedkamer mee in om aan de thee te gaan. En hier was Hulshorst en haar achterban zeker niet tevreden mee.

    Na de thee het zelfde spelbeeld en ging Hulshorst nog nadrukkelijker op zoek na de bevrijdende treffer. In de 62e min. mocht Brandon Akolade zijn rentree maken voor Erik van Duinen . Een minuut later, met zijn 2e balcontact, maakte hij voor Hulshorst de o zo belangrijke treffer. Het was Brandon Akolade zelf die de aanval opzette en via een één tweetje met Mel Mijdema kreeg hij de bal terug en kon vrij op de keeper van EZC’84 aflopen. Deze redde in eerste instantie nog maar de bal viel weer voor de voeten van Akolade en deze kon zo de bal in een geheel leeg doel schieten en Hulshorst op een 0-1 voorsprong zetten. Na deze goal liet EZC’84 zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en zochten dan ook brutaal de aanval. Door de meer aanvallende manier van voetballen van EZC’84 kreeg Hulshorst ook meer ruimte en dat resulteerde ook in nog enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Maar inzetten van Meld Mijdema en Timothy de Haan troffen geen doel. Met de billen bij elkaar geknepen trok Hulshorst de voorsprong over de streep en konden de 3 punten mee richting Hulshorst. Noemenswaardig verder is nog dat Ruben van de Berg een kwartier voor het einde zijn rentree maakte na een zeer lange blessure periode. En dat in blessure tijd Nick Aalderink van EZC’84 met een rode kaart van het veld moest na een wilde actie op Melvin den Herder.

    Dit was dus een wedstrijd in de categorie matig tot slecht voetballen maar punten meenemen en snel vergeten. Volgende week wacht een tegenstander van een heel ander kaliber, dan moet Hulshorst het namelijk opnemen tegen koploper Apeldoornse Boys. Er zal uit een spreekwoordelijk ander vaatje getapt moeten worden dan vanmiddag door de mannen van Hulshorst om de punten in Hulshorst te houden. .