• Na 2 weken niet in competitieverband te hebben gevoetbald moest Hulshorst vanmiddag het opnemen tegen het reeds gedegradeerde Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek. Er moest vanmiddag gewonnen worden om zo in de race te blijven voor klasse behoud. De uitwedstrijd had al bewezen dat Noord Veluwe Boys geen gemakkelijke tegenstander is ondanks dat ze al gedegradeerd zijn en dat bleek ook.

    Hulshorst dat aantrad in een behoorlijk gewijzigde opstelling. Zo stond Erik van Duinen in het centrum van de verdediging omdat Melvin den Herder, door een schorsing afwezig was en Ruben Bets niet geheel fit was om aan de wedstrijd te beginnen. Brandon Akolade stond weer op het middenveld daardoor verhuisde Xander Vis naar de rechterspits positie. In de loop van de eerste helft werd duidelijk dat deze positiewisselingen geen goed deden aan het spel van Hulshorst. Al vroeg in de wedstrijd, 7e minuut, keek Hulshorst tegen een achterstand aan. Heel eenvoudig kapte spits Ronald Winter van Noord Veluwe Boys de achterhoede van Hulshorst uit en schoot de bal eenvoudig in de verre hoek.  Hulshorst moest dus al vroeg weer op zoek naar de gelijkmaker zoals zo vaak in deze competitie. Deze zou niet in de 1e helft vallen, sterker nog er viel geen enkele fatsoenlijke kans te noteren voor Hulshorst in deze 1e helft. Noord Veluwe Boys was nog het dichts bij een treffer en dat zou voor hen dan de 2e betekenen. Uit een snelle counter schoot de gevaarlijke en snelle spits Berry Heyman tegen de paal en Hulshorst ontsnapte aan een nog grotere achterstand.

    Dat er in de rust wat moest gebeuren was duidelijk. Ruben Bets werd ingebracht voor spits Mel Mijdema die een lastige middag had. Hierdoor kon Erik van Duinen doorschuiven naar het middenveld, Brandon Akolade naar de spits. Xander Vis en Timothy de Haan wisselden ook van positie zodat beiden weer op hun oude en vertrouwde stek speelden. Dat gaf al zeer snel resultaat in de 2e helft. Brandon Akolade ontving een diepe bal, speelde zich keurig vrij, zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman maar de terugspringende bal werd onberispelijk ingeschoten door Erik van Duinen. Er zat nu gevaar en lijn in de aanvallen van Hulshorst enkel werd er nog zeer onnauwkeurig om gesprongen met de kansen. Ook moest er opgelet worden op de snelle en goede counters van Noord Veluwe Boys. Uit één van deze uitvallen kreeg men een levensgrote kans maar een puike redding van Remon Vlieger voorkwam de voorsprong voor de mannen uit Hattemerbroek. Een minuut later was het de keeper aan de andere die een treffer, fraaie kopbal van Brandon Akolade, met een formidabele redding voorkwam. Deze zelfde Brandon Akolade werd in de 73e min. volgens de goed fluitende scheidsrechter Polman onreglementair gestopt in het strafschopgebied. Zo kreeg Hulshorst de uitgelezen kans om via een strafschop op voorsprong te komen. Timothy de Haan klaarde dit klusje op fraaie wijze en liet de keeper met zijn geweldige trap kansloos. Hulshorst had zo de zo gehoopte en noodzakelijke voorsprong. Doordat Hulshorst vergat de geboden kansen af te maken bleef het spannend tot aan de laatste seconde. Maar nadat scheidsrechter Polman na bijna 9 minuten blessuretijd affloot was de opluchting groot bij de spelers en staf van Hulshorst.

    Volgende week wacht weer een bijzondere belangrijke wedstrijd en wel in Heerde tegen SEH. Samen met deze ploeg WZC en Veluwse Boys strijden deze 4 teams om 2 plaatsen die recht geeft om klasse behoud en de andere 2 dalen af naar de nieuwe 5e klasse. Dus dat geeft het belang van deze wedstrijd wel aan.