• Hulshorst geeft overwinning weg in slotfase

  Even leek het erop dat Hulshorst het zoet van de 2e overwinning zou gaan proeven.
  Maar in 84e min. was het Erwin van Leeuwen die zijn 2e doelpunt van deze middag scoorde en zo de stand tussen Hulshorst en Elspeet weer gelijk trok, 2-2.

  Beide ploegen begonnen behoorlijk gehavend aan de wedstrijd. Bij Hulshorst ontbraken de vaste waarden, Jan van de Brink, Melle van der Salm en Levi Boshuizen. Bij Elspeet ontbrak de spelmaker Emiel Goud.
  Bij Hulshorst was er een verrassing in de opstelling. Ruben Bets, van origine verdediger, stond als spits geposteerd waardoor Brandon Akolade op de bank belande.

  De wedstrijd was goed en wel bezig of Bart van den Hoorn gaf een punt gave voorzet waar Erwin van Leeuwen zijn hoofd tegenaan zette en hiermee Elspeet in de 7e minuut al op een 0-1 voorsprong zette.
  Hulshorst was nu aan zet en moest komen. Met veel inzet probeerde Hulshorst aan te vallen, dat ging prima tot aan de zestien en daarna stokte het.
  Toch kwam Hulshorst in de 1e helft nog op gelijke hoogte. Een prima pass op de linkerflank van Elmer Oosten op Bart de Zwaan  werd goed meegenomen door laatste speler en zijn inzet was teveel voor doelman van de Steeg.  Even later wederom een tegenslag voor Hulshorst . Na een forse charge van een speler van Elspeet moest Haroen Sirat het veld geblesseerd verlaten zijn vervanger was de getergde Brandon Akolade. Ruben van Loo moest als voorhoede speler noodgedwongen nu rechts achter gaan spelen.

  Het was scheidsrechter  Frei die in deze fase van de wedstrijd wat te laconiek floot en zo irritatie opwekte in het veld. Dat hij slecht floot kan ik ook niet zeggen maar als een scheidsrechter het in begin van de wedstrijd kort houdt dan weten de spelers beter waar ze aan toe zijn.

  Na rust ontspon zich een waar “gevecht” waar het goed voetballen zeker achterwege bleef, maar de spanning veel vergoedde. Beiden teams wilden graag winnen maar zeker niet verliezen.

  In de 60e min kwam Brandon Akolade net een teentje te kort om een voorzet van Bart te Zwaan om te zetten tot een doelpunt.
  Elspeet wisselde en verving een voorhoedespeler voor een middenvelder en  was duidelijk tevreden met een punt. Door deze wissel kon Hulshorst nog meer druk uitoefen. Dit resulteerde in de 75e min. in de 2-1 voor Hulshorst.
  Een scherp aangesneden vrijetrap van Erik van Duinen werd prachtig met het hoofd verlengd door gelegenheid spits Ruben Bets.

  Zou het dan toch voor Hulshorst!

  Nu wisselde Elspeet gelijk weer en werd spits Niels van de Steeg ingebracht. Hulshorst moest nu terug maar kreeg ook ruimte in de omschakeling en ook kansen op de 3-1. Maar ook nu viel het weer niet goed voor Hulshorst.  Van een kleine aarzeling en communicatie storing in de verdediging van Hulshorst maakte Erwin van Leeuwen goed gebruik en in de 85e min stond de stand weer gelijk,2-2. 

  Na het laatste fluitsignaal bleven alle 22 spelers gebogen stil staan en waren geheel en al moe gestreden en zo moet het ook zijn in een derby. Als er dan niet goed gevoetbald wordt dan maar strijd leveren en dat werd er aan 2 zijden gedaan.

  Volgende week wacht er voor Hulshorst weer een zeer belangrijke wedstrijd en wel wederom thuis en nu tegen ESC uit Elburg. Het is nu echt noodzaak voor Hulshorst om deze wedstrijd in winst om te zetten. En bij winst kunnen ze de rode lantaarn overdagen aan dat zelfde ESC.

   

  De foto's staan onder het item wedstrijdfoto's op de homepage.