• Hulshorst heeft zaterdag gedaan wat ze moesten doen in deze zgn. derde “finale”. Ze hebben Prins Bernhard, de ploeg uit Uddel, met een magere 0-1 verslagen. Je zou zeggen prima toch maar toen de uitslagen op de andere velden bekend werden was er verslagenheid in het Hulshorst kamp, maar hier kom ik straks op terug. 

    Hulshorst kwam net als vorige week goed uit de startblokken. Waar het vorige week al in de eerste minuut raak was, was het nu in de zesde minuut raak voor Hulshorst. Bij een diepe bal werd Krijn Eckhardt op links weggestuurd. Zijn prima voorzet werd perfect afgerond door Timothy de Haan. De supporters gingen er maar weer eens goed voor zitten. Enkele minuten later leek het volgende doelpunt op het bord komen te staan voor Hulshorst maar diverse spelers vergaten de trekker over te halen voor de 0-2. In de 24e min. leek deze treffer dan toch gescoord te worden maar in de ogen van de grensrechter stond Krijn Eckhardt buitenspel en werd deze treffer afgekeurd door de invaller scheidsrechter van de Brug uit Nunspeet. Inmiddels was het spelpeil van beide teams behoorlijk gezakt en brak de rust aan met de minimale voorsprong van Hulshorst.

    De 2e helft was niet veel beter en zakte de kwaliteit van het spel nog verder weg. Trainer van den Hul probeerde met een 3 dubbele wissel hier nog wel verandering in te brengen maar ook dat hielp niet. Mede door goed keeperswerk van Remon Vlieger kon Hulshorst de o zo belangrijke winst over de streep trekken.  Maar toch…

    Door het late gelijke spel van SEH tegen koploper ’t Harde is deze ploeg mede door het doelsaldo niet meer te achterhalen dus zijn zij veilig. WZC uit Wapenveld pakte de winst in Hattemerbroek en staan met nog 1 wedstrijd te spelen 1 punt voor op Hulshorst en moeten volgende week thuis tegen het reeds gedegradeerde ZVV’56. BAS Biddinghuizen wat 2 punten voor staat op Hulshorst moet zaterdag thuis tegen Prins Bernhard. Bij winst van zowel WZC en BAS is Hulshorst gedegradeerd naar de nieuwe 5e klasse. Het hele rare fenomeen doet zich dan ook voor dat de tegenstander van a.s. zaterdag Veluwse Boys ondanks dat ze gisteren de 3e periode hebben gewonnen ook degraderen. Deze versterkte degradatie regel komt voor Hulshorst en voor Veluwse Boys, beiden met nu 35 punten, dan ook keihard aan. Maar mocht Hulshorst zaterdag in de laatste “finale” weet te winnen en BAS of WZC winnen per ongeluk één van beiden niet dan ….  Ik zeg maar zo er zijn wel vaker gekkere dingen gebeurd en zo moet we maar blijven hopen.

     

    Foto's volgen later...