• Hardwerkend Hulshorst pakt een punt

  Een hardwerkend Hulshorst heeft aan de uitwedstrijd in de polder tegen Swift’64 een punt overgehouden. Beide ploegen wisten het net niet te vinden en zo eindigde de wedstrijd zoals die begon, met de brilstand. 

  Al voor de wedstrijd kreeg Hulshorst een tegenslag te verwerken, eerste doelman Thijs Menges haakte tijdens de warming up af. Zijn vervanger 2e doelman Gerard van Olst moest deze middag dus plaats nemen onder de lat en dat deed hij zeer waardig en hield dus op een prima wijze deze middag zijn doel schoon. Dit gebeurde met aantal prachtige reddingen. 

  Het venijn van de eerste helft zat in de staart. In de 35e min kreeg Krijn Eckhardt een één op één kans voor het doel van Swift’64. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Swift maar in de scrimmage hier opvolgend was het een verdediger van Swift’64 die Eckhardt openlijk na schopte en kon met direct rood het veld verlaten. Eckhardt en de keeper van Swift’64 mengde zich in het tumult en werden beiden “beloond” met geel.

  Hulshorst moest nu de rust opbrengen en de bal rustig rond spelen om zo de geboden ruimte optimaal te benutten. Dit leverde aan het slot van de eerste helft nog enkele halve kansjes op maar meer dan dat ook niet. 

  Waar Hulshorst dacht dit spel in de 2e helft voort te zetten was het al weer heel snel 10 tegen 10.
  In de 48e min. was het Krijn Eckhardt die een overtreding beging, eentje van 13 uit een dozijn. Maar tot verbazing van vriend en vijand kreeg hij geel en doordat hij in de eerste helft deze kleur ook al had gekregen kon hij zich ook vroegtijdig gaan douchen. De wedstrijd was weer geheel open. Het spel golfde in deze 2e helft op en neer. Het moet gezegd worden dat de verdediging van Hulshorst geen krimp gaf en bijna geen kans weg gaf en kwam er dan een kans dan was er altijd nog keeper Gerard van Olst.

  Bijna nam Hulshorst nog de volle buit mee naar huis. In de extra tijd kwam invaller Levi Boshuizen een teen lengte te kort om een voorzet van ook invaller Sander Bouw binnen te glijden. Gezien het spelbeeld konden beide ploegen geen aanspraak maken op de winst, maar het zou zo mooi geweest zijn. 

  Met dit puntje blijft Hulshorst onderaan staan maar houd de aansluiting met de ploegen boven hen,

  Aankomende week wordt er niet in competitie verband gespeeld. Over 2 weken mag Hulshorst de serie derby’s beginnen met een uitwedstrijd in Doornspijk tegen DSV’61. Daaropvolgende wachten 2 thuiswedstrijden tegen Elspeet en ESC. Er zullen in deze wedstrijden punten gepakt moeten worden om al niet vroegtijdig in de competitie geheel achter de feiten aan te lopen. Maar volgens mij weten de manen van Hulshort wat er van hen gevraagd wordt in dit soort wedstrijden, en dat is voetballen met passie en strijd zoals ik deze middag op momenten heb gezien