Een markante man binnen onze vereniging is heengegaan.

Jan Zoet, lid van verdienste van onze club, overleed op 1 oktober in de leeftijd van 73 jaar.

Jaren- en jarenlang was Jan, beter bekend als Kippe-Jantje, op zaterdag bezoeker van ons sportpark en de voorgaande accommodaties. Zowel in de zomer als in de winterperiode gekleed in een wollen trui, met als motto ”wat helpt tegen de kou helpt ook tegen de warmte”.

Jan is vooral bij de wat ouderen bekend, daar hij jarenlang de lijnen om de velden heeft getrokken en er jarenlang voor heeft gezorgd dat de speelvelden er netjes bijlagen. Hebben we tegenwoordig een mooi machientje waarmee de lijnen worden getrokken, vroeger was dat niet het geval. Met een soort houten kruiwagen moest het werk gebeuren. Veel handwerk dus.

Toen Jan vanwege problemen met zijn gezondheid moest stoppen met het lijnen trekken, is zelfs een journalist van een regionale krant op bezoek geweest om Jan een interview af te nemen. De krant vond het zo iets unieks dat Jan jarenlang de velden heeft verzorgd, dat men het waard vond er een artikel aan te wijden. Een passage die we nog herinneren, is dat Jan zoveel kilometers lijnen had getrokken, dat hij ongeveer de wereld rond was geweest.

In die periode heeft de voetbalvereniging Hulshorst Jan benoemt tot het eervolle “Lid van Verdienste”.

In een oud clubblad werd vermeld dat Jan ergens in 1980 op een feestavond van de club de knuddebokaal, welke in die tijd nog bestond, had gewonnen vanwege het speelklaar maken van de velden het hele jaar door.

Ook is Jan jarenlang actief speler geweest. Jan heeft in zijn jonge jaren deel uitgemaakt van het eerste elftal, en op wat oudere leeftijd maakte Jan deel uit van oudjes-elftallen.

De laatste jaren waren niet gemakkelijk vanwege gezondheidsproblemen, het lopen ging moeizaam en praten ging ook zeer moeilijk. Desondanks kwam Jan wekelijks op ons sportpark. Hij zat een poosje op zijn vaste plek in de kantine, altijd was er iemand die Jan voorzag van een bakje koffie en een broodje.

Er is een lege plaats ontstaan, maar de naam van Jan Zoet cq Kippe-Jantje zal onverbrekelijk met de Voetbalvereniging Hulshorst verbonden blijven.